Herinrichting schoolomgeving 't Luikertje

04 april 2018

Om de verkeersveiligheid aan de basisschool ’t Luikertje te verbeteren wordt de schoolomgeving in de Nijverseelstraat heringericht. Er wordt een duidelijke schoolzone en een poorteffect gecreëerd door middel van groene stroken, tekst SCHOOLZONE en een versmalling van de straat door verkeerseilandjes met uiltjes.

 

De Luikerweg wordt “SCHOOLSTRAAT” bij het begin en einde van de schooltijd, dit betekent dat het autoverkeer verboden wordt. De straat wordt afgesloten vanaf de Nijverseelstraat tot achteraan de school, door middel van een poort met borden C3, uitgezonderd fietsers en bewoners. Vanaf de Steenweg op Dendermonde wordt de Luikerweg gedurende deze periode doodlopend. De schoolstraat is van toepassing:

  • elke ochtend (van maandag tot vrijdag) vanaf 8.15 tot 8.55 uur
  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15.25 tot 15.50 uur
  • op woensdagmiddag van 11.50 tot 12.15 uur

De Dageraadweg en de Luikerweg worden “FIETSSTRAAT”. Dit betekent dat de snelheid beperkt is tot 30 km/u, maar vooral: auto’s mogen de fietsers niet inhalen.

De realisatie van deze maatregelen is gepland tijdens de paasvakantie. De nieuwe verkeersregels zijn van toepassing vanaf maandag 16 april 2018.

 

Contacteer de dienst infrastructuur voor meer info.

Overzicht nieuws
  • print
  • pdf