Kinderraad

Kinderraad
Op woensdag 2 oktober 2013 ging de eerste nieuwe kinderraad van start. De 15 aanwezige kinderen kregen om te beginnen allemaal een sjerp, want dat hoort zo op een kinderraad. Na wat korte kennismakingsspelletjes vlogen we er in. Echt vergaderen, zoals de groten.

 

Er werd vergaderd over de speelpleinen, veel informatie uitgewisseld over kindercultuur en er werden ideeën aangebracht over hoe we Opwijk gezelliger kunnen maken. Dat het plezant en interessant was, werd al snel duidelijk. De kinderen willen liever veel meer vergaderingen houden, want ze vinden drie vergaderingen te weinig. Dus wordt er afgesproken dat er ongeveer om de twee maanden een vergadering zal zijn. Ongetwijfeld wordt de volgende vergadering alweer zeer boeiend!

 

Via de kinderraad wil de gemeente jullie betrekken bij wat er in onze gemeente gebeurt. Je kan er je eigen ideeën en wensen kwijt, samen met andere kinderen naar oplossingen zoeken en een voorstel doen aan het gemeentebestuur om jullie wensen te realiseren. Je kan de verslagen van de voorbije kinderraden hier lezen!

 

Credit foto: EGO

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Jeugddienst
Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

T 052 36 51 60
Contacteer ons
http://jeugd.opwijk...